۱۸ مهر ۱۳۹۰، ۹:۳۳

هفدهمین جایزه کتاب فصل -2/

حمیدزاده: از نویسندگان بپرسید چرا بخش ادبیات داستانی برگزیده ندارد

حمیدزاده: از نویسندگان بپرسید چرا بخش ادبیات داستانی برگزیده ندارد

دبیر جایزه کتاب فصل گفت: کار ما داوری آثار است و باید از ناشران و نویسندگان که دست‌اندرکار تولید آثار حوزه ادبیات داستانی هستند، پرسید که چرا تولیداتشان امتیازات لازم را برای برگزیده شدن، کسب نمی‌کند؟

به گزارش خبرنگار مهر، هفدهمین جایزه «کتاب فصل» عصر روز گذشته 17 مهرماه با برپایی مراسم اختتامیه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری و اهدای جوایز به برگزیدگان و شایستگان تقدیر، به کار خود پایان داد.

عمیق: جایزه «کتاب فصل» مرهمی برای دردهای اهل قلم است

در این مراسم چند تن از برگزیدگان و شایستگان تقدیر جایزه کتاب فصل، درباره کتاب‌های خود سخنرانی کردند و در میان آنها «مجید عمیق» که از سوی داوران بخش علوم و فنون گروه کودک و نوجوان این جایزه و به خاطر ترجمه کتاب «مجموعه فعالیت‌های حیوانات» تالیف پاتریشیا وایت هاوس، شایسته تقدیر شناخته شده بود، پیشنهادهایی مطرح کرد.

وی با اشاره به سابقه 30 ساله‌اش در ترجمه کتاب‌های حوزه کودک، جایزه کتاب فصل را مرهمی برای دردها و آلام اهل قلم توصیف کرد و از اینکه برخی کتاب‌های خوب که به مراحل پایانی داوری هم راه می‌یابد اما به دلیل توفیق نیافتن در کسب یک یا دو امتیاز، در نهایت از کسب جایزه محروم می‌شود، ابراز تاسف کرد و گفت: در مراحل دوم به بعد داوری این جایزه، باید از بهترین متخصصان برای ارزیابی آثار استفاده شود.
 
عمیق همچنین پیشنهاد داد در شورای نظارت بر کتاب‌های کودک و نوجوان کارگروه‌های تخصصی تشکیل شود تا یک کتاب علمی از سوی به گفته او «افراد غیرمتخصص» بررسی نشود.
 
این مترجم همچنین خواستار تعامل بیشتر ناشران کتاب‌های کودک و جوان با وزارت ارشاد در شناسایی و ارتقای کیفی آثار این حوزه شد.
 
افزایش 40 درصدی آثار برتر هفدهمین جایزه «کتاب فصل» نسبت به دوره سیزدهم
 
در پایان مراسم اختتامیه هفدهمین جایزه کتاب فصل، مجید حمیدزاده دبیر علمی این جایزه با ارائه گزارشی از آثار داوری شده در این دوره گفت: 3559 اثر در گردونه داوری بود که از این میان 204 عنوان به مرحله پایانی راه یافت و در نهایت 15 کتاب به عنوان برگزیده و 30 کتاب هم به عنوان شایسته تقدیر شناخته شد.
 
وی از رشد 20 درصدی آثار داوری شده و همچنین آثار راه یافته به مرحله پایانی این دوره از جایزه کتاب فصل با دوره مشابه آن در سال گذشته (آثار بهار 89) و در عین حال رشد 40 درصدی تعداد آثار برتر نسبت به همان دوره خبر داد.
 
حمیدزاده: از نویسندگان بپرسید چرا بخش ادبیات داستانی برگزیده نداشته است
 
حمیدزاده همچنین با اشاره به بحث و جدل‌های متداول درباره گزینش نشدن آثاری به عنوان برگزیده در بخش ادبیات داستانی جایزه کتاب فصل، گفت: ما در 28 گروه از جایزه هیچ برگزیده‌ای نداشتیم و این سوال پیش می‌آید که چرا دوستان فقط درباره بخش ادبیات داستانی سوال می‌پرسند؟
 
دبیر علمی جایزه کتاب فصل همچنین تاکید کرد: سوال دیگری که پیش می‌آید این است که مگر حوزه ادبیات فقط منحصر به ادبیات داستانی است؟ ما در این بخش 5 گروه داریم که تعدادی از آنها برگزیده دارد.
 
وی گفت: کار ما داوری آثار تولیدشده در یک فصل است و باید این سوالات را از کسانی که دست اندرکار تولید آثار حوزه ادبیات داستانی هستند اعم از ناشر و نویسنده پرسید. همچنین باید از آنها پرسید چرا تولیداتشان امتیازات لازم را برای برگزیده شدن، کسب نمی‌کند؟
 
هفدهمین جایزه «کتاب فصل» با اهدای جوایز به نفرات برگزیده و شایسته تقدیر به کار خود پایان داد.
کد خبر 1428805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha